Ο Χολαργός εορτάζει την Παναγία Φανερωμένη (pics)


Ημέρα αργίας για την πόλη του Περικλέους η Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, με κλήρο και λαό να συμμετέχουν μαζικά στη Θεία Λειτουργία αλλά και το ιερό προσκύνημα στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό της πόλης.

Προεξάρχοντος του προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής του ομωνύμου Δήμου, π. Διονυσίου Κατερίνα, τελέστηκε σε χαρμόσυνο κλίμα το πρωί της Δευτέρας (23/8) η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού.

Στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας συμμετείχαν παράλληλα τόσο οι δύο εφημέριοι του Ναού, π. Συμεών Βενετσιάνος και π. Ιωάννης Καλογερόπουλος (συμπροσευχομένου του έτερου εφημερίου, π. Κωνσταντίνου Στούμπου, ο οποίος είχε τελέσει τα ξημερώματα την ιερή αγρυπνία), όσο και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Χολαργού-Αγίας Παρασκευής και εφημέριος του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού του γειτονικού Δήμου, π. Νικόλαος Σιάτος αλλά και ο ιεροδιάκονος του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, π. Παναγιώτης Καραγιάννης.

Στο όπως πάντα γλαφυρό, κατανοητό και επίκαιρο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, π. Συμεών Βενετσιάνος, στάθηκε σε τρία σημαντικά σημεία στα οποία η Υπεραγία και Πεφανερωμένη Θεοτόκος των Χολαργιωτών τίθεται και σήμερα οδηγός και παράδειγμα προς μίμηση στη ζωή κάθε χριστιανού. Ενδοοικογενειακή βία, καταστροφικές πυρκαγιές, θανατηφόρα πανδημία και ο διχασμός που αυτή επέφερε στο χριστεπώνυμα πλήρωμα, αντιμετωπίζονται πιο εύκολα όταν το βλέμμα και η σκέψη του καθενός είναι στραμμένα στην Κυρία Θεοτόκο.

Διότι, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο π. Συμεών, όταν κατορθώσουμε να δούμε σε κάθε γυναίκα εκείνη, όταν τη βγάλουμε από το περιθώριο και όταν συνειδητοποιήσουμε πως το θέλημα του καθενός δεν δύναται να υπερβαίνει το θέλημα της μητέρας Εκκλησίας, κάτι που και η Παναγία απέδειξε εμπράκτως έως την τελευταία στιγμή κατά την επίγεια ζωή της, τότε η πορεία όλων θα είναι στρωμένη με λιγότερα αγκάθια, πιο βατή αλλά και πιο ελπιδοφόρα.

Η χάρη της Παναγίας Φανερωμένης, της Κυράς του Χολαργού, ας σκεπάζει εσάς και τις οικογένειές σας!

Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!