«Άνοιξαν τα σχολεία και αυτοί συγχωνεύουν τμήματα και στοιβάζουν μαθητές σε αίθουσες “περιστερώνες”»


Διαβάστε την ανακοίνωση των Οργανώσεων Χολαργού-Παπάγου της ΚΝΕ με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

Αναλυτικά:

Άνοιξαν τα σχολεία και αυτοί συγχωνεύουν τμήματα και στοιβάζουν μαθητές σε αίθουσες «περιστερώνες».

Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος για άλλη μια χρονιά σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία μαθητών και καθηγητών στα σχολεία. Αυτοί όμως σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές φρόντισαν να κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνη την επιστροφή στα θρανία. Θα μας εξέπληττε αν δεν γνωρίζαμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Στο 2ο Γυμνάσιο του Χολαργού αποφάσισαν ότι με την αποχώρηση ενός μαθητή(!) έφτασε η πολυπόθητη ευκαιρία τα 5 τμήματα να γίνουν 4, εν μέσω πανδημίας!

Στο Γυμνάσιο του Παπάγου είχαν ακόμη καλύτερη ιδέα. Καθώς αυξήθηκαν οι μαθητές και τα τμήματα, κατέληξαν στην τρομερή ιδέα να στοιβάξουν τμήματα, των 24 παιδιών παρακαλώ, σε μίνι αίθουσες που οριακά θα έφταναν για τους 15, τους περίφημους «περιστερώνες».

Η κυβέρνηση μετατρέπει ένα επίτευγμα της επιστήμης όπως το εμβόλιο σε δικαιολογία για να αναθέσει τα πάντα στην ατομική ευθύνη χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας και θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Αν μπορούσαν θα μας έβαζαν να φτιάχνουμε και το εμβόλιο μόνοι μας. Αλλά η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται ούτε μόνο με το μαζικό εμβολιασμό που είναι ανάγκη και δικαίωμα, ούτε προφανώς δίνοντας δωρεάν gb στα παιδιά.

Τα παιδιά και οι γονείς δεν είναι «ψεκασμένοι», ολοκληρωμένη ενημέρωση, πρόληψη και επάρκεια σε δομές υγείας χρειάζονται.

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ Παπάγου-Χολαργού καλούν τους μαθητές να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τα 5μελή, τα 15μελή και τις συνελεύσεις τους.

Οι καθηγητές και οι δημότες να απαιτήσουν τώρα, προτού να είναι αργά, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια.

  • Κανένα κενό σε καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας – Προσλήψεις τώρα!
  • Υπεύθυνη ενημέρωση από κράτος και ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό. Τα 50gb δώρο μοιάζουν με ψεκασμένο αστείο.
  • Ολιγομελή τμήματα τώρα – κατάλληλες αίθουσες για μάθημα. Και πείτε μας πόσα χρόνια πρέπει να ζήσουμε με την πανδημία για να βρείτε χρόνο και χρήματα.
  • Δευτέρα 11 Οκτώβρη 2021 στηρίζουμε το πανελλαδικό μαθητικό συλλαλητήριο.

Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ μπαίνουν μπροστά στη μάχη για την υγεία, τη ζωή και τη μόρφωση που έχουν ανάγκη οι μαθητές και οι γονείς τους. Δεν περισσεύει κανείς!

Οργανώσεις της ΚΝΕ Παπάγου-Χολαργού