«Αντίο» σε έναν παπά χωρίς ράσα


Η πόλη του Χολαργού και η ενορία της Παναγίας Φανερωμένης αποχαιρέτησαν με θλίψη το πρωί της Τετάρτης (8/9) έναν ακόμη άνθρωπο του Θεού, τον 86χρονο συντοπίτη μας, Αντώνιο Κωνσταντάκη, που επί μία 30ετία διακόνησε με σεβασμό το αναλόγιο του Καθεδρικού Ναού, φεύγοντας τα ξημερώματα της Τρίτης (7/9) από τη ζωή ύστερα από ανακοπή καρδιάς.

Ο μακαριστός κ. Αντώνιος Κωνσταντάκης αποτέλεσε ένα αληθινό κόσμημα για την τοπική μας κοινωνία, με τον χαρακτηρισμό «παπάς χωρίς ράσα» που τον συνόδευε στους εκκλησιαστικούς κύκλους να αποτυπώνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τη ζωή που ακολούθησε, λαμπρύνοντας σχεδόν σε καθημερινή βάση με την ευγενή παρουσία του και την αγγελική φωνή του το αναλόγιο της αγαπημένης του Κυράς του Χολαργού, της δικής του Παναγίας Φανερωμένης.

Εκείνης της ενορίας που, στις 23 Αυγούστου του 2020, ανήμερα της ετήσιας πανηγύρεώς της, τον τίμησε δημοσίως και ενώπιον του ποιμνίου της, δια χειρός του προϊσταμένου της, Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσιάνου, για την 30ετή διακονία του στα δικά της, ιδιαιτέρως απαιτητικά αναλόγια.

Στο ίδιο μέρος τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης (8/9), ανήμερα του Γενεσίου της Θεοτόκου, η εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου κ. Αντωνίου Κωνσταντάκη, με οικείους και φίλους να αποχαιρετούν έναν δικό τους άνθρωπο, έναν ακόμη άνθρωπο του Θεού.

Καλή ανάπαυση και καλή αντάμωση, αγαπητέ κ. Αντώνη!

Χριστός Ανέστη!

Αληθώς Ανέστη!

Για το «Μένουμε Χολαργό»,
Μανώλης Χάλκος