Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως ο π. Νεκτάριος Καρσιώτης


Παραμονή (2/9) της εορτής (3/9) της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, ο λαοφιλής Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης Παπάγου και πανάξιος Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καρσιώτης, ανυψώνεται από τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ιερώνυμο, σε τακτικό Ιεροκήρυκα του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Παπάγου και του Χολαργού, π. Νεκτάριος, που τα τελευταία χρόνια λαμπρύνει με την παρουσία του την ενορία της Αγίας Σκέπης από τη θέση του Προϊσταμένου, αποχωρεί από του Παπάγου για το κέντρο της Αθήνας, αναλαμβάνοντας κατ’ εντολήν του Αρχιεπισκόπου τη θέση του νέου τακτικού Ιεροκήρυκα στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της οδού Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, η τελική «δοκιμή» του νέου Ιεροκήρυκα του Καθεδρικού Ναού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο, κατά τον καθιερωμένο Εσπερινό στο βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα, όταν και ο π. Νεκτάριος εκφώνησε ενώπιον του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας τον πανηγυρικό της ημέρας.