ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Τι κρύβετε κ. Δήμαρχε;»


Κοινή διαπίστωση η αλαζονεία, η αντιδημοκρατική λειτουργία και η απομάκρυνση του Δημάρχου από τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών σύμφωνα με τον Παπαγιώτη Δημοτικό Σύμβουλο και τέως Αντιδήμαρχο, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος με δημόσια παρέμβασή του καταγγέλλει τον Ηλία Αποστολόπουλο για απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με συγκεκριμένα έργα που αφορούν τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κ. Οικονόμου:

Τι κρύβετε κ. Δήμαρχε;

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 κατέθεσα αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 13279 για παροχή στοιχείων σχετικά με έργα και μελέτες που αφορούν τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου για τη χρονική περίοδο 2016-2021.

Μέχρι και σήμερα ουδεμία απάντηση έχω λάβει.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ζήτησα αρχικώς προφορικά από αρμόδια υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η υπάλληλος με διαβεβαίωσε ότι θα μου αποσταλούν αφού συγκεντρωθούν. Στη συνέχεια, η υπάλληλος μου ζήτησε να προβώ σε γραπτή αίτηση, πράγμα που έπραξα και μάλιστα πρωτοκόλλησα και την αίτησή μου.

Η παροχή στοιχείων από το Δήμο, σε Δημοτικό Σύμβουλο, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του, είναι μια απλή καθημερινή διαδικασία. Οι δημοτικές υπηρεσίες γνωρίζοντας τον Δημοτικό Σύμβουλο, τον ενημερώνουν ακόμη και χωρίς γραπτή αίτηση άμεσα!

Ακόμη όμως κι αν χρειαστεί αίτηση του ενδιαφερομένου, μέσα σε λίγες ημέρες, υπάρχει απάντηση.

Η καθυστέρηση της απάντησης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πρωτοφανής και ευλόγως γεννά ερωτήματα. Αναιρεί στην πράξη τη δυνατότητά μου να ασκήσω τα καθήκοντά μου, τα οποία μου ανέθεσαν οι συμπολίτες μας. Επίσης υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία.

Εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος από το 1998. Ουδέποτε μου έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη και όταν είχα εκλεγεί με συνδυασμό της μειοψηφίας και ζητούσα ενημέρωση για δημοτικά θέματα καθώς και παροχή στοιχείων και ενημέρωσης, είχα πάντα άμεση και έγκυρη ενημέρωση. Να σημειώσω ότι κατά το παρελθόν Δήμαρχος με τον οποίο βρισκόμουν σε πολιτική αντιπαράθεση, ουδέποτε αρνήθηκε να μου παράσχει στοιχεία και ενημέρωση, προκειμένου να ασκήσω υπεύθυνα τα καθήκοντά μου.

Ο Δήμαρχος κύριος Ηλίας Αποστολόπουλος, είναι κατά το νόμο προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών και όλων των υπαλλήλων. Επίσης καθημερινά λαμβάνει γνώση για τις αιτήσεις που κατατίθενται στο πρωτόκολλο.

Έχει σχεδόν εξαντληθεί το χρονικό όριο που ορίζει ο νόμος για την παροχή στοιχείων πληροφοριών από το δημόσιο προς τους πολίτες (εξήντα ημέρες).

Τι πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει ο κύριος Αποστολόπουλος μη παρέχοντάς μου τις πληροφορίες που ζήτησα; Να μην έχω ενημέρωση; Να μην ασκήσω κριτική για τα έργα και τις ημέρες του; Θέλει να φιμώσει τις διαφορετικές φωνές; Έχει πρόβλημα με τη δημοκρατική διαδικασία; Μήπως η ερώτηση σχετικά με τα έργα στην Κοινότητα Παπάγου είναι κάτι που θέλει να αποφύγει;

Είναι κοινή διαπίστωση η αλαζονεία, η αντιδημοκρατική λειτουργία και η απομάκρυνση του Δημάρχου από τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας.

Να σημειώσω ότι είναι η δεύτερη φορά που του αποστέλλω πρωτοκολλημένη επιστολή και κωφεύοντας αποφεύγει να απαντήσει.

Καλώ το Δήμαρχο, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, να μου αποστείλει άμεσα τις πληροφορίες που ζήτησα, τηρώντας το νόμο και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Δημήτριος Οικονόμου
Δημοτικός Σύμβουλος
τ. Αντιδήμαρχος