Τίμιος Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης (pics)


Με μεγαλοπρέπεια και τις δέουσες τιμές τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (13/9) ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου Ανδρούσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ. Κωνστάντιου.

Πλειάδα ιερέων των Αθηνών τίμησε για μία ακόμη χρονιά την ιδιαιτέρως αγαπητή ενορία της πόλης του Χολαργού, μεταξύ των οποίων ο Αρχιερατικός Επίτροπος Χολαργού-Αγίας Παρασκευής, π. Νικόλαος Σιάτος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παπάγου-Ψυχικού, π. Αλέξιος Γιαννιός, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Συμεών Βενετσιάνος.

Να σημειωθεί πως στο δεξιό αναλόγιο δέσποζαν και φέτος με την παρουσία τους οι Άρχοντες Πρωτοψάλτες, Ανδρέας Γκοτσόπουλος και Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, συμπαραστατούμενοι επάξια από τον λαμπαδάριο του Ναού, Ερρίκο Δημητρίου.

Όλους, μηδενός εξαιρουμένου, ευχαρίστησε προ της απολύσεως για την παρουσία τους και κατά τη φετινή πανήγυρη ο Προϊστάμενος του Ναού, π. Συμεών Καλοπαναγιώτης, ευχόμενος η χάρις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να σκέπει τη ζωή καθενός και καθεμιάς ξεχωριστά, στις δύσκολες και πρωτόγνωρες ημέρες που διανύουμε σαν χώρα και ως ανθρωπότητα.