Το πρόγραμμα εορτασμού του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού


Λίγες ημέρες πριν από την εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου), το «Μένουμε Χολαργό» (menoumeholargo.gr) φέρνει στη δημοσιότητα το πλήρες πρόγραμμα της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης του Ενοριακού Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού για το 2021.

Για μία ακόμη χρονιά, οι λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις στο Ναό του Τιμίου Σταυρού θα ξεκινήσουν την παραμονή της μεγάλης εορτής, το απόγευμα (19:00) της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, μετ’ Αρτοκλασίας και Ιερού Κηρύγματος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου Ανδρούσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Κωνστάντιου, για να ακολουθήσει στις 22:00 η τέλεση της Ιερής Αγρυπνίας.

Την κυριώνυμο ημέρα (Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021) και προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου Ωρεών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Φιλοθέου, θα τελεστούν στις 07:00 ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα λάβει χώρα η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Το απόγευμα (18:30) της ίδιας ημέρας (14/9) θα ακολουθήσουν ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας πανήγυρης της ενορίας, τόσο τη Δευτέρα 13, όσο και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρες κατά τις οποίες θα εκτίθεται στο Ναό προς προσκύνηση και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου.