8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: «Ζητάμε άμεση επισκευή πεζοδρομίων για όλους»

Πεζοδρόμια στην οδό Αρτέμιδος

Να εντάξει στον προϋπολογισμό του Δήμου το απαιτούμενο ποσό για την επισκευή και αντικατάσταση των πλακών όλων των πεζοδρομίων της περιοχής και όχι μονάχα των ψηφοφόρων της ζητά μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής (1/10) από τη διοίκηση Αποστολόπουλου η δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη».

Αναλυτικά:

Ζητούμε άμεση επισκευή πεζοδρομίων για όλους

Προεκλογικά, η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού με παράνομο τρόπο, άλλαξε πλάκες σε μια σειρά δρόμων με αδιαφανή και δυσδιάκριτη επιλογή.

Σύμφωνα με το νόμο, την επισκευή των πεζοδρομίων την πληρώνουν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες. Η δημοτική αρχή χρησιμοποιώντας τα ταμεία του δήμου «για κοινωνικούς λόγους», όπως επικαλέστηκε, έκανε ένα δωράκι σε κάποιους πολίτες.

Δεν θα διαφωνήσουμε στην ανάγκη των κοινωνικών λόγων, αλλά αυτό πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά και για όλους χωρίς διακρίσεις και εύνοιες.

Καλούμε άμεσα την δημοτική αρχή να αντικαταταστήσει τις πλάκες σε όλα τα πεζοδρόμια του δήμου στο όνομα της ισονομίας των πολιτών.

Εκτός του «δώρου» που έκανε επιλεκτικά, αν και όλοι φορολογούμαστε για να γεμίσουν τα ταμεία του δήμου, η δημοτική αρχή βάζει και σε τεράστιο κίνδυνο όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, που και πάλι βάσει του νόμου θα υποχρεωθούν να καταβάλουν αντίστοιχα ποσά από την τσέπη τους, αν η επόμενη δημοτική αρχή επισκευάσει τα πεζοδρόμια και δεν θελήσει να παρανομήσει προς χάριν κάποιας εκλογικής πελατείας.

Οι πολίτες που δεν επισκευάζουν τα πεζοδρόμιά τους έχουν αστικές και ποινικές ευθύνες και ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τα επισκευάσει εκείνος με δική του πρωτοβουλία και να τους καταλογίσει το ποσό της επισκευής (ΥΑ 3046/304/30-1/3-2- 1989 (ΦΕΚ 59 Δ’): Κτιριοδομικός Κανονισμός).

Καλούμε, λοιπόν την δημοτική αρχή άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση να εντάξει στον Προϋπολογισμό του Δήμου το απαιτούμενο ποσό για την αντικατάσταση πλακών όλων των πεζοδρομίων του δήμου. Όπως βρήκε τρόπο να απαλλάξει τους λίγους, έτσι να απαλλάξει και τους πολλούς.

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»