Και ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού


Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και η άνοια.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τις δράσεις του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων εξασφαλίζει για όλους τους δημότες δωρεάν χρήση και πρόσβαση σε ένα νέο αναβαθμισμένο λογισμικό πρόγραμμα.

Αυτοματοποιημένα, μέσω sms και e-mail, το λογισμικό ενημερώνει το δημότη σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του, ενώ παράλληλα του υπενθυμίζει, όταν έρθει η ώρα, για τον τακτικό επανέλεγχό του.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο καρκίνος του μαστού, ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, το μελάνωμα, η κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και η άνοια.

Ο δημότης Παπάγου-Χολαργού, πολύ εύκολα, γρήγορα, από το σπίτι του και εντελώς δωρεάν, μπορεί να εγγραφεί στο νέο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας μέσα από το σύνδεσμο: www.kepygeias.org.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2106549407.