Η οδός Παύλου Τούτουζα για έναν μεγάλο Χολαργέα


Το «Μένουμε Χολαργό» (menoumeholargo.gr), ως πρωτοπόρο ενημερωτικό τοπικό Μέσο αλλά και βασικός ρυθμιστής των εξελίξεων στην πόλη, βγαίνει όπως πάντα μπροστά και προτείνει τη μετονομασία του μικρού, απομονωμένου και αδιέξοδου τμήματος της οδού Ανατολής, στη συμβολή της με την οδό Καραολή & Δημητρίου, έξωθεν της οικίας του αείμνηστου διακεκριμένου συμπολίτη μας, σε οδό Παύλου Τούτουζα, ως ελάχιστο αλλά και ισόβιο φόρο τιμής σε έναν μεγάλο και κοινής αποδοχής Χολαργέα, που πρόσφερε τα μέγιστα στην επιστήμη της ιατρικής και τον ίδιο τον (συν)άνθρωπο.

Του Μανώλη Χάλκου
Ιδρυτή & Ιδιοκτήτη του «Μένουμε Χολαργό» (menoumeholargo.gr)

Ο Παύλος Τούτουζας μπορεί να μην ασχολήθηκε ποτέ με τα κοινά της πόλης, οι πραγματικά μεγάλοι άνθρωποι άλλωστε κοιτούν πάντοτε ψηλότερα, έζησε όμως σε αυτή, με την ακτινοβολία του να διαπερνά κάθε γωνιά και σπιθαμή της.

Ο κορυφαίος Έλληνας καρδιολόγος του 21ου αιώνα, ο μεγάλος Χολαργεύς και διακεκριμένος συμπολίτης μας, αξίζει αναμφίβολα τη μέγιστη τιμή που δύναται η ίδια του η γειτονιά να του αποδώσει.

Και αυτή δεν είναι άλλη από την ονοματοδοσία μίας οδού στο πρόσωπό του. Πόσω μάλλον, όταν αυτή η οδός βρίσκεται έξω από την ίδια του την -εν ζωή- κατοικία!

Στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, δεν χρειάζεται ούτε κάποια οδός να μετονομαστεί, ούτε και να χαθεί δια παντός το όνομα κάποιας άλλης.

Με τον αείμνηστο Παύλο Τούτουζα να περνά τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στο διαμέρισμα της συμβολής των οδών Καραολή & Δημητρίου και Ανατολής, το «Μένουμε Χολαργό» (menoumeholargo.gr) καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Χολαργού-Παπάγου στη λήψη απόφασης για τη μετονομασία της οδού Ανατολής σε οδό Παύλου Τούτουζα.

Απαραίτητη διευκρίνιση!

Η εν λόγω οδός Ανατολής ΔΕΝ είναι η γνωστή σε όλους οδός Ανατολής που ξεκινά από την οδό Υμηττού και καταλήγει στην οδό Ναυαρίνου, παρά ένα απομακρυσμένο και παντελώς αποκομμένο αλλά και αδιέξοδο παρακλάδι της στους πρόποδες του Υμηττού, μεταξύ των οδών Ναυαρίνου και Καραολή & Δημητρίου, λίγο πριν από τα όρια με το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Συνεπώς, ούτε η οδός Ανατολής θα πάψει να υφίσταται, ούτε κάποιο άλλο οδωνυμικό (π.χ. Καραολή & Δημητρίου) θα χρειαστεί να αντικατασταθεί.

Διότι, ο Παύλος Τούτουζας αξίζει πράγματι να ζει εις τον αιώνα, μέσα από την πόλη που τίμησε με την παρουσία του και αγάπησε με όλο του το είναι.