Σε (προ)εκλογική ετοιμότητα οι «8 Προτάσεις»


Ανοιχτή στις συνεργασίες, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, με όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν ότι η αρνητική πορεία του Δήμου μας, με τον Ηλία Αποστολόπουλο στο «τιμόνι», πρέπει να σταματήσει εδώ, αλλά και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εφόσον οι δυνάμεις αυτές δεν βρεθούν, δηλώνει η δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη» | Η Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Σιώτου, εκπρόσωπος του συνδυασμού, με εξουσιοδότηση να εκφράζει τις επίσημες θέσεις της παράταξης

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 24ης Οκτωβρίου:

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 24ης Οκτωβρίου 2021 της Δημοτικής Παράταξης
«8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, δύο χρόνια, περίπου, πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της παράταξης «8 Προτάσεις για μία Βιώσιμη Πόλη».

Η μεγάλη διάθεση δυναμικής συμμετοχής, που αποτυπώθηκε στις παρεμβάσεις όλων των μελών, αντανακλά και στην έντονη αίσθηση μεγάλης μερίδας του κόσμου, ότι ο Δήμος μας χρειάζεται άμεσα να αλλάξει πορεία καθώς η ανοικοδόμηση, το κυκλοφοριακό και η στάθμευση, η μείωση του πρασίνου, το πρόβλημα της σχολικής στέγης, αλλά και η έλλειψη δημοκρατίας και συμμετοχής καθώς και η έλλειψη ουσιαστικής κοινωνικής μέριμνας, έχουν αλλάξει ριζικά την φυσιογνωμία του προαστίου μας, που έχει απωλέσει τα χαρακτηριστικά μιας φιλικής, πράσινης γειτονιάς με κοινωνική συνοχή.

Η Γενική Συνέλευση επικαιροποίησε το προγραμματικό στίγμα της παράταξης και υιοθέτησε:

  • Την εφαρμογή Διαπληροφοριακής Διακυβέρνησης με την συμμετοχή των πολιτών στους σχεδιασμούς και στις αποφάσεις.
  • Την προτεραιοποίηση του Πρασίνου, της Βιώσιμης Κινητικότητας, της Καθαριότητας και της μέριμνας για τα Ζώα, ως τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορούν να βελτιώσουν το Περιβάλλον στις γειτονιές μας.
  • Την μέριμνα για την ποιότητα των έργων, ως βασικό συντελεστή για την εξοικονόμηση πόρων, τον μακρόχρονο ολοκληρωμένο σχεδιασμό της πόλης και την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Το Ανοιχτό Σχολείο στην Γειτονιά με την πλήρη ευθύνη του Δήμου, ως βασικό κύτταρο αναβάθμισης όλης της γειτονιάς.
  • Την προληπτική και συμβουλευτική ιατρική, την κλιμάκωση στην τιμολογιακή πολιτική με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια, την δημιουργία δομών για εργαζόμενους γονείς και την ανάπτυξη ολοκληρωμένης πολιτικής για την Τρίτη Ηλικία και την Κοινωνική πολιτική για όλους, ως βασικά στοιχεία της Κοινωνικής Συνοχής.
  • Την ανάπτυξη της Τοπικής Οικονομίας μέσω συνεργατικών σχημάτων, και με τη συνεχή κατάρτιση επιχειρηματιών, εργαζομένων και ανέργων, παράλληλα με την εκπόνηση Προστατευτικών Προϋπολογισμών για την δημιουργία όρων Ανθεκτικής Πόλης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών.
  • Την αναβάθμιση των εργαστηρίων τέχνης για την παραγωγή τοπικού πολιτισμού, και την δυνατότητα ποικιλόμορφης έκφρασης των κατοίκων.
  • Και τέλος την ανάπτυξη Κοινωνικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Δήμου, Κοινωνίας των Πολιτών και Αγοράς, σε κάθε μορφή της δημόσιας ζωής και της διαχείρισης των κοινών δημοτικών πόρων και ιδιαίτερα σε θέματα Εθελοντισμού, Αθλητισμού, Πολιτικής Προστασίας και Ενεργού Γήρανσης.

Για την περεταίρω επεξεργασία των θέσεων της παράταξης αποφασίστηκε να δημιουργηθούν αντίστοιχες Ομάδες Εργασίας ανοιχτές σε κάθε πολίτη-γείτονα που ενδιαφέρεται να συνεισφέρει.

Η Γενική Συνέλευση διαπίστωσε, ότι η αρνητική εξέλιξη του προαστίου, οφείλεται στους συσχετισμούς κοινωνικής συνείδησης που έχουν διαμορφωθεί, όπου κυριαρχούν οι πελατειακές αντιλήψεις, ο αδιέξοδος ατομισμός, η αδιαφορία, η υποταγή και ο αντιπαραγωγικός κομματισμός και έθεσε στόχο να πείσει την πλειοψηφία της κοινωνίας, ότι υπάρχει εναλλακτικός, συμμετοχικός, συλλογικός δρόμος και δυνατότητα να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε, ότι ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, η παράταξη είναι ανοιχτή στις συνεργασίες με όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν, ότι η αρνητική πορεία του δήμου μας πρέπει να σταματήσει εδώ, και ότι ο συνδυασμός των θέσεών μας, αποτελεί προϋπόθεση για να επανέλθει το προάστιο μας στην παλιά ανθρώπινη μορφή του.

Αποφάσισε, όμως παράλληλα, ότι μέχρι να ανιχνευτούν τέτοιες δυνάμεις, πρέπει να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, να συνεχίσει να διεκδικεί την εμπέδωση της φιλικής πράσινης, ανθρώπινης γειτονιάς, να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των πολιτών και την προστασία των Περιβάλλοντος και να δημιουργήσει δομές και λειτουργίες αυτόνομου προγραμματικού στίγματος.

Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων, θεσμοθέτησε την λειτουργία Επιτελείου με οργανωτικές, προγραμματικές και οικονομικές αρμοδιότητες και όρισε εκπρόσωπο της παράταξης την Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Σιώτου με εξουσιοδότηση να εκφράζει τις επίσημες θέσεις.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης δεσμεύτηκαν να αφιερώσουν όλες τους τις δυνάμεις, για την δημιουργία μιας Φιλικής Πράσινης και Ανθρώπινης Γειτονιάς και την ανατροπή των σημερινών όρων, που έχουν αλλοιώσει την φυσιογνωμία της πόλης μας, με στόχο να παραδώσουν στα παιδιά τους, με σύγχρονους όρους, την γειτονιά που έζησαν και εκείνα ως παιδιά.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να καλέσει όλους τους γείτονες κατοίκους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού να ενισχύσουν ενεργά και συμμετοχικά την προσπάθεια της παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ», με τις δικές τους επιδεξιότητες, συμμετέχοντας στις Ομάδες Εργασίας και επεξηγώντας στους γείτονές τους, την άμεση ανάγκη να αλλάξουμε πορεία.