Τα δημοτικά λεωφορεία του Χολαργού στον 38ο Μαραθώνιο


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα διαθέσει δύο δημοτικά λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των αθλητών της περιοχής μας που θα λάβουν μέρος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Τα δημοτικά λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το κατάστημα ΔΑΝΑΟΣ (Λ. Περικλέους & Μεσογείων) στις 06:30 το πρωί της Κυριακής (14/11) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κράτηση θέσης, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Δήμο έως την Παρασκευή (12/11) και ώρα 13:00 με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Αποστολή στοιχείων (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) στο info@dpapxol.gov.gr.
  • Στα τηλέφωνα 6945808810 (Ειρήνη Βεντουζά, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παπάγου) ή 2132002803.

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς σε συμμετοχές, κύρος και λάμψη, αλλά και κοινωνική και πολιτιστική/πολιτισμική αναγνώριση επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας ελέω της πανδημίας του Covid-19, το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου. Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα λάβει χώρα το πρωί της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2021. Παράλληλα, μαζί με τον Μαραθώνιο θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της χρονιάς. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα εκκινήσει από το Στάδιο Μαραθώνα. Τα πρώτα 4 χλμ. θα είναι επί της Λεωφόρου Μαραθώνα, ενώ στη συνέχεια οι δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή προς Νέα Μάκρη και Ραφήνα (15 χλμ.).

Φτάνοντας στο Πικέρμι, οι αθλητές θα έχουν διανύσει περίπου τη μισή απόσταση (21,1 χλμ.). Από την περιοχή του Γέρακα ξεκινάει το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής (30 χλμ.), καθώς σε εκείνο το σημείο ο δρόμος είναι αρκετά ανηφορικός. Στη συνέχεια, οι δρομείς θα συναντήσουν και απότομη κατηφόρα μέχρι την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, μπαίνοντας στη συνέχει στη Λεωφόρο Μεσογείων και περνώντας από τις περιοχές Χαλανδρίου και Χολαργού (35 χλμ.).

Στο τελευταίο κομμάτι του Μαραθωνίου, οι δρομείς θα κατευθυνθούν στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στη συνέχεια στην οδό Ηρώδου Αττικού (41,2 χλμ.) και από εκεί μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο για τον τερματισμό.