Τη μνήμη του Γεωργίου Τσατσαρώνη τιμά η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών


Μουσική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την εκδημία του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικού Θρόνου, Γεωργίου Τσατσαρώνη, διοργανώνει την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στο Δημαρχείο της λεωφόρου Περικλέους η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού.

Οι μαθητές του Άρχοντος Μουσικοδιδάσκαλου του Οικουμενικού Θρόνου, Γεωργίου Τσατσαρώνη, πραγματοποιούν μουσικοφιλολογική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τον θάνατό του.

Ο Γεώργιος Τσατσαρώνης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα και με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του φαρμάκου, δίνοντας στο πάθος του για τη βυζαντινή μουσική επιστημονική διάσταση, μελοποίησε πολλά εκκλησιαστικά κείμενα που ψάλλονται και σήμερα στους Ιερούς Ναούς από πολυμελείς χορωδίες.

Δίδαξε τη βυζαντινή μουσική δωρεάν σε πάνω από 3.000 ιεροψάλτες και τιμήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, με το οφίκιο του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικού Θρόνου.

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής έδωσε πάνω από 1.000 συναυλίες σε κεντρικές αίθουσες της Αθήνας, σε ιερούς ναούς και στο Ηρώδειο. Στο πλούσιο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται: «Η μουσική σκυτάλη για αρχαρίους», «Βυζαντινός Εσπερινός», «Μεγάλη Βυζαντινή Λειτουργία», «Δίτομο καλοφωνικό ειρμολόγιο και δίτομο δοξαστάριο».

Η εκδήλωση στη μνήμη του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού (Λ. Περικλέους 55) και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ψηφιακή τηλεόραση της «Πεμπτουσίας» (Pemptousia TV).

Μουσικές συνθέσεις του Γεωργίου Τσατσαρώνη θα εκτελέσει η πολυμελής Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Χατζηχρόνογλου.

Είσοδος θα επιτραπεί μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης (6 μηνών).