Βραβεύτηκαν Βαρδινογιάννη, Κίττας, Ζερεφός, Νικολάου


Στις «Ημέρες Περικλέους 2021», το Σάββατο 30 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για τις «Ημέρες Περικλέους», έναν θεσμό προς τιμήν του Περικλή αλλά και όλης της εποχής που χαρακτηρίζεται ως ο «Χρυσός Αιώνας».

Στο όνομα του μέγιστου στρατηγού της αρχαίας Αθήνας και του ηγέτη που έθεσε τις βάσεις για τη δημοκρατία, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού τίμησε σημαντικές προσωπικότητες, απονέμοντάς τους το «Βραβείο Περικλέους».

Τα «Βραβεία Περικλέους» απονεμήθηκαν φέτος στους:

  • Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Ιδρύτρια και Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι Παιδιών με καρκίνο – Ελπίδα», η οποία δήλωσε ότι το Βραβείο έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνη, καθώς αποτελεί φόρο τιμής στα ιδεώδη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, αλλά και επειδή προέρχεται από την τοπική κοινωνία.
  • Χρήστο Κίττα, Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος παραλαμβάνοντας το Βραβείο ευχαρίστησε το Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού που τον τίμησε με ένα τόσο σπουδαίο βραβείο, στο όνομα του θεμελιωτή της δημοκρατίας και του εμπνευστή ενός μοναδικού έργου, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με έναν ολόκληρο αιώνα.
  • Χρήστο Ζερεφό, Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, Επόπτη του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή στο όνομα του ανθρώπου που γέννησε τη δημοκρατία, το ύψιστο πολίτευμα που αναδεικνύει τον άνθρωπο και τις αρετές του και μειώνει τους πολέμους.
  • Δημήτριο Νικολάου, τέως Δήμαρχο Χολαργού, ο οποίος παραλαμβάνοντας το «Βραβείο Περικλέους» αναφέρθηκε σε δύο από τα σημαντικότερα έργα του, στην ανάπλαση της Λεωφόρου Περικλέους και στον ανδριάντα του Περικλή που από το 2004 κοσμεί την είσοδο του Χολαργού, ενώ ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του για την τιμή στο πρόσωπό του.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Ιστορικός-Αθηναιογράφος, Άρτεμις Σκουμπουρδή και συμμετείχε η Παιδική Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Μάσκα και τη συνοδεία πιάνου, με το Γιάννη Τσακόπουλο.