Παρών και το γονεϊκό κίνημα στην πορεία της Τρίτης (7/3) στο Χολαργό

Τις φωνές τους με τον Σύλλογο Γυναικών Χολαργού-Παπάγου ενώνουν ο ένας μετά τον άλλο και οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων του Δήμου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της προσεχούς Τρίτης (7/3) έξω από το Δημαρχείο Χολαργού αλλά και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Λεωφόρο Μεσογείων, με αφορμή το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ακολουθεί η σχετική απόφαση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού:

«Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,
δάσκαλοι του σχολείου μας

Θέλοντας να εκφράσουμε τη βαθιά μας οδύνη αλλά και την οργή μας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά, και τον τραυματισμό ακόμα περισσότερων, συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες.

Έπειτα από τις συγκινητικές εικόνες, που με τη βοήθεια των δασκάλων των παιδιών μας, εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή 3/3 στο προαύλιο του σχολείου μας, με τα παιδιά μας να σχηματίζουν με τις τσάντες τους τη φράση “ΠΑΡΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ…”, δηλώνουμε τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού-Παπάγου, που στάλθηκε στο email μας, για διαμαρτυρία, την Τρίτη 7/3, στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Χολαργού και πορεία προς τη Λ. Μεσογείων.

Καλούμε όλους τους γονείς/κηδεμόνες του σχολείου μας και τους δασκάλους, να πάρουμε μέρος όλοι, μαζί με τα παιδιά μας, στη διαμαρτυρία αυτή.

Για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής του Συλλόγου μας, αξιοποιώντας και την εμπειρία από τη δράση για την ειρήνη τον περασμένο Μάρτιο, θέλουμε να παροτρύνουμε για τα εξής:

Το ραντεβού του σχολείου μας να είναι την Τρίτη 7/3, στις 6.30 μ.μ., στο σχολείο (είσοδος 17ης Νοεμβρίου) και να πορευτούμε όλοι μαζί προς το Δημαρχείο.

Να έχουμε μαζί μας μαύρα μπαλόνια και μαύρα πανιά, ως ένδειξη πένθους για τα θύματα του δυστυχήματος.

Παροτρύνουμε τους δασκάλους των παιδιών μας, τη Δευτέρα και την Τρίτη, να αφιερώσετε λίγο χρόνο στις τάξεις, ώστε οι μαθητές να γράψουν τα δικά τους μηνύματα αλληλεγγύης και να τα έχουν μαζί τους στη διαμαρτυρία».

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού:

«Ο Σύλλογος του 5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη.

Ζητάμε να μην συγκαλυφθούν τα αίτια του προαναγγελθέντος δυστυχήματος, τα οποία ξεπερνάνε το όποιο ανθρώπινο λάθος, και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους ευθύνονται διαχρονικά.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, με τους χιλιάδες κόσμου που φωνάζουν το αυτονόητο, όχι άλλα θύματα, καμία συγκάλυψη. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας, και συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού για διαμαρτυρία, την Τρίτη 7/3, στις 19.00 στη Δημαρχείο Χολαργού και πορεία προς τη Λ. Μεσογείων».

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Β’ Βρεφονηπιακού Σταθμού & Γ’ Παιδικού Σταθμού Χολαργού:

«Ο Σύλλογος του Β’ Βρεφονηπιακού και Γ’ Παιδικού Σταθμού Χολαργού εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, με τους χιλιάδες κόσμου που φωνάζουν το αυτονόητο: όχι άλλα θύματα, καμία συγκάλυψη στα αιτία του δυστυχήματος, τα οποία ξεπερνάνε προφανώς το ανθρώπινο λάθος, και απόδοση ευθυνών.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας, και συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού για διαμαρτυρία, την Τρίτη 7/3, στις 19.00 στο Δημαρχείο Χολαργού και πορεία προς τη Λ. Μεσογείων».

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού:

«Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και δάσκαλοι,

Ως ΔΣ του Συλλόγου του 3ου Δημοτικού Χολαργού εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, με τους χιλιάδες κόσμου που φωνάζουν το αυτονόητο, όχι άλλα θύματα, καμία συγκάλυψη. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας, και συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού για διαμαρτυρία, την Τρίτη 7/3, στις 19:00 στο Δημαρχείο Χολαργού και πορεία προς τη Λ. Μεσογείων.

Το ραντεβού του σχολείου μας να είναι την Τρίτη 7/3, στις 6.30 μ.μ., στο σχολείο (είσοδος 17ης Νοεμβρίου) και να πορευτούμε όλοι μαζί προς το Δημαρχείο.

Να έχουμε μαζί μας μαύρα μπαλόνια και μαύρα πανιά, ως ένδειξη πένθους για τα θύματα του δυστυχήματος.

Παροτρύνουμε τους δασκάλους των παιδιών μας, τη Δευτέρα και την Τρίτη, να αφιερώσετε λίγο χρόνο στις τάξεις, ώστε οι μαθητές να γράψουν τα δικά τους μηνύματα αλληλεγγύης και να τα έχουν μαζί τους στη διαμαρτυρία».

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να συμμετάσχει στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού (ΟΓΕ) για διαμαρτυρία, την Τρίτη 7/3, στις 19:00 στο Δημαρχείο Χολαργού.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας και καλούμε μαθητές, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, καθώς επίσης και όποιον άλλον επιθυμεί, σε διαμαρτυρία με σύνθημα: “Όχι άλλα θύματα”.

Σας περιμένουμε όλους στο σχολείο μας, την Τρίτη 7/3, στις 6.30 μ.μ., για να πορευτούμε όλοι μαζί προς το Δημαρχείο, για ένα καλύτερο αύριο…».

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού:

«Ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη λόγω της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28/2.

“Ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, με τους χιλιάδες κόσμου που φωνάζουν το αυτονόητο, όχι άλλα θύματα, καμία συγκάλυψη.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων του Δήμου μας”.

Καλούμε μαθητές, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να συμμετάσχουμε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Χολαργού-Παπάγου, για διαμαρτυρία αυτή την Τρίτη 07/03/2023 στις 19:00 έξω από το Δημαρχείο στην Περικλέους και στη συνέχεια πορεία προς τη Λεωφ. Μεσογείων.

Για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής του Συλλόγου μας, θέλουμε να παροτρύνουμε για τα εξής:

Το σημείο προσυγκέντρωσης για το σχολείο μας είναι την Τρίτη 07/03, στις 6.30 μ.μ., στην είσοδο του Νηπιαγωγείου.

Στις 6.45 μ.μ. θα ξεκινήσουμε μαζί με το 2ο και 3ο Δημοτικό Χολαργού να πορευτούμε όλοι μαζί προς το Δημαρχείο.

Εκεί θα ενωθούμε μαζί με άλλα σχολεία της περιοχής και συλλόγους, και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Μεσογείων.

Παροτρύνουμε τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας, τη Δευτέρα και την Τρίτη, να αφιερώσετε λίγο χρόνο στις τάξεις, ώστε οι μαθητές να γράψουν τα δικά τους μηνύματα αλληλεγγύης και να τα έχουν μαζί τους στη διαμαρτυρία».

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού:

«Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και δάσκαλοι,

Σε συνέχεια του προηγούμενου καλέσματος του Συλλόγου μας για έκφραση της αλληλεγγύης με κάθε τρόπο προς τις οικογένειες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, εκφράζοντας παράλληλα την οδύνη και την οργή μας για τις αδικοχαμένες ζωές των συνανθρώπων μας και απαιτώντας να διερευνηθούν πλήρως και χωρίς καμία συγκάλυψη τα αίτια της τραγωδίας, σας καλούμε σε νέες δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, και μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Παπάγου-Χολαργού την οποία συνυπογράφουν και πολλοί σύλλογοι γονέων του δήμου μας, καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Τρίτη 7/3, στις 19:00 στο Δημαρχείο Χολαργού και πορεία προς τη Λεωφ. Μεσογείων.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού».

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού «Σταύρος Ξαρχάκος»:

«Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες & εκπαιδευτικοί,

Θα θέλαμε αρχικά να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς και την συμπαράστασή μας σε όλους τους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Σας προωθούμε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Παπάγου-Χολαργού με την οποία απευθύνεται κάλεσμα για πορεία διαμαρτυρίας την Τρίτη 07/03 στις 19:00.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο Δημαρχείο Χολαργού και θα ακολουθήσει πορεία προς την Λ. Μεσογείων.

Στηρίζουμε κι εμείς το κάλεσμά τους και ενώνουμε τις φωνές μας με τον Σύλλογο Γυναικών Χολαργού αλλά και με την πλειονότητα των Συλλόγων του δήμου μας που έχουν δηλώσει ήδη την συμμετοχή τους σε αυτή την ειρηνική πορεία.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού “Σταύρος Ξαρχάκος”».

Η απόφαση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Χολαργού:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ως Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβη στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28/2.

Θεωρούμε απαράδεκτο, αδιανόητο και εγκληματικό, να χάνονται ανθρώπινες ζωές, με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Εκφράζουμε τη ΘΛΙΨΗ και την ΟΡΓΗ μας για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνυπογράφει το παραπάνω ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Παπάγου – Χολαργού, κι εμείς με τη σειρά μας, απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια του τρομακτικού δυστυχήματος, να μην γίνει καμία προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων και να παρθούν όλα τα μέτρα για να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο.

Καλούμε όλους τους γονείς του σχολείου μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στηρίζοντας και συμμετέχοντας στις δράσεις συμπαράστασης προς τους τραυματίες του δυστυχήματος, όπως οι εθελοντικές αιμοδοσίες.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω των εξελίξεων, την Κυριακή στη συνεδρίαση του ΔΣ θα συζητήσουμε σχετικά με τη συμμετοχή του Συλλόγου μας, στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Τρίτη 7/3 στις 19:00, από συλλόγους γονέων και φορείς της πόλης μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου».