Ο Μανώλης Χάλκος γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1985 στο μαιευτήριο «Ήρα» του Χολαργού.

Φοίτησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, στο 3ο Γυμνάσιο Χολαργού, ενώ το 2003 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο της ιστορικής Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, ενώ τη στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στον ένδοξο Λόχο Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Τον Μάρτιο του 2008 εκλέχτηκε από τους νέους ηλικιακά δημότες του Χολαργού Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων της πόλης, ενώ το 2010 συμμετείχε για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές, καταλαμβάνοντας τη 16η θέση, μεταξύ 35 συνυποψηφίων, στην παράταξη των «Ενεργών Δημοτών» του Δημήτρη Νικολάου. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, συμμετέχοντας ξανά στο ψηφοδέλτιο των «Ενεργών Δημοτών», κατέλαβε την 4η θέση, μεταξύ 31 συνυποψηφίων, ενώ σε εκείνες του 2019, στηρίζοντας τον συνδυασμό «Συν-Πόλις» του Δημήτρη Τούτουζα, κατετάγη 10ος, σε σύνολο 27 υποψηφίων.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, ύστερα από σχετική πρόταση της αντιπολίτευσης, ορίστηκε κατά ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής (ΔΟΚΜΕΠΑ) Παπάγου-Χολαργού, θέση την οποία κατέχει έως σήμερα.

Κύρια επαγγελματική του ενασχόληση αποτελεί η Δημοσιογραφία. Τα πρώτα του βήματα πραγματοποίησε στις εκδόσεις «Della», ως συντάκτης της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας «Derby» και των ποικίλης ύλης ενθέτων της, για να ακολουθήσει στη συνέχεια την αρθρογραφία στα «Πράσινα Νέα», τη μεγαλύτερη και παλαιότερη ιστοσελίδα με ειδήσεις και σχόλια για την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Κατά το παρελθόν και από την ηλικία των 17 ετών έχει αρθρογραφήσει σχεδόν στο σύνολο του τοπικού Τύπου της περιοχής, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 δημιούργησε το «Μένουμε Χολαργό», έναν ιστοχώρο άποψης και ενημέρωσης, για τη γειτονιά που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει.